CZ&SK těžaři sobě :)

Hele ani ne, ja to pouzivam i v open air rigu. Cokoliv co zene vzduch spravnym smerem se hodi, zvlast tady, kde jsem mel strach z chlazeni obecne.

1 Like

pekny rack kolko maju tie grafy stupnov aaaa nehuci to tak trosku ?

je to kupodivu hodne tiche, ale teplota neni nic moc 76 ma max jedno GPU - ale je to zatim jen v pokojove teplote 25 stupnu - takze v racku to bude pohoda

2 Likes

dnesni test, m.2 port riser

20180205_125255

1 Like

Krása, case si kupoval ? Ak, tak kde ?

kolik mate riseru napajenych ze SATA na jednom kabelu ze zdroje? ja to nikdy moc neresil - mejsem zapojeni jinak, ale ted jsem se dozvedel, ze to muze spali kabel. Sice nespalilo :smiley: po vikendovem zahoreni, ale jsem trosku vydesen :smiley:

ja mam kazdy zvlast. jakom zahoreni???¿?

Zalezi na typu karty, já například u 1070 požívám zapojení 1:1, teoreticky by si karta mohla dle specifikace PCIe vzít až 75W, což je přes 6A a na to rozhodně není SATA kabel vhodný … to už je lepší 4pin Molex.
Jinak většina karet používá napájení z riseru pouze pro interface pro pcie a hlavní napájení jednotlivých větví v čipu je řešené přes externí 6(8) piny.
Rozhodně bych karty (rx550, rx460, gtx 1050 a asi i nektere 1050ti) bez externího napájení přes SATA redukci do riseru nezapojoval.
Asi by nebyl problém jednu redukci přerušit a zapojit ampermetr, nebo použít nějaký kvalitní klešťový měřák.

PS: jestě doplnění SATA konektor používá pro 12V 3 piny, každý dle specifikace má max zatížení 1,5A. tzn, že je možné přes sata napájet zařízení s max odběrem kolem 54W při 12V.

jasne, externi napajeni mam vzdycky, jem jsem mel radost, ze tam na tom zdroji je 9x konektor SATA a hura nahodim tam risery. Jenze ted kdyz jsem videtl ty obrazky upecenech kabelu a upozorneni, ze tam mas dat max 2 ?? takze ted mam 7 riseru na celkem 2 kabelech (mysleni 2 propoje do zdroje - na nich jsou ty odbocky)
neni to ani teply nic, ale uz to prepojuju a rozdeluju jak se da na molexy a pcie kabely

nebo jinak… chtel bych uklidnit, ze kdyz to neshorelo hned, tak uz se to nestane :smiley: protoze predpokladam by se odber nebo spis jeho rozlozeni proste nemeni - doufam

kazdy sata conector ti zvladne max 4.5A (tak je dimenzovany) podla toho aky mas zdroj je dost mozne ze vyrobca pocital s tymto obmedzenim aj u kabelaze a nasledne aj pri vybere suciastok do zdroja, pokial mas zdroj ktory ma single rail na 12V tak sa aspon o zdroj bat nemusis ci to vsak kable/konektor zvladnu je otazne najhorsie su natom redukcie k riserom made in china raz mi k riserom dosli kable ktore robilo nejake pako a pouzilo len jeden pin (zistil som to tak ze mi karty v pri zatazi padali a to aj pri haven benchmarku a zmizly z device managera) …okamzite leteli redukcie do kosa a od tedy ani neuvazujem o SATA napajani vobec radsej som si kupil splitter pre 8pin na 2x 6Pin a napajam dva risere cez 6 Pin zvysok napichnute na Molex 2 risere na jednu vetvu.
Ako pise m42orion ono by to ani velky problem nebol co sa tyka napajania grafiky so samostatnym napajanim pokial neratam teda tie triky ako karta ma 8+6 pin zapojim len 8 Pin lebo nemam dost kablov a podobne rovnako v pripade poruchy by si mohol zazit zhave chvilky ako som zazil ja ked som bol este mlady a sprosty neslo sice vtedy o mining ale napajal som z jedneho SATA konektora cez 2x molex splitter z chiny HDDcka a skoncil som s oboma HDD odpalenymi a s roztavenou izolaciou na kabloch a SATA konektor bol tak zapeceny ze som ho mohol tak max ustrihnut…jo a s tym odberom nemas pravdu ten sa ti meni nesutale v zavislosti od zataze, typu a kvality suciatok kariet a ich opotrebeniu cize to ze ti to zatial nezhorelo neznamena ze ti to nezhori napr o polroka.

rozumim

na zdroji jsem nesetril, prave proto ze jsem pouzil tento case - jinak pouizvam treba 2 levnejsi

https://www.alza.cz/lc1200-v2-4-platinum-series-1200w-d5246306.htm

nicmene to jeste radeji trosku rozlozim tu zatez i kdyz to i v tehle teplota jede uplne stabilne a bez problemu

Chlapy, dá se ještě fungovat na 6gb 1060 konkrétně EVGA nebo už toho moc nedají? Mám možnost jich pár mít za super cenu, ale nevím zda se to ještě vyplatí. Elektriku neřeším.

tak fungovat se da, zaleží za jakou cenu je máš možnost sehnat. Osobně bych je nekupoval přes 8k. Pokud chceš těžit jen ZCASH a další měny na equihash, tak by stačila i 3GB verze karty. Je tam rozdíl výkonu kolem 10-15 procent. Při dnešním kurzu ti bez započtení nákladů na elektřinu karta udělá kolem 1,3 - 1,5 dolaru za den, tak si spočítej návratnost investice.

tak ja mam cisto len 1060 3GB na mining a spokojnost ocakavaj okolo 300 sol/s pri 80-90W z 1060 6GB mozes ocakavat 320 sol/s pri 100W

Jak říkám, elektřinu neřeším ta je zdarma. Vždycky sem těžil na automat na nicehashy takže nevím jestli se to vyplatí i na něj.

ja som ti to napisal len aby si mal obraz co od nich cakat a pri akych hodnotach aby si si to popripade vedel porovnat s dalsimy kartami …to je uplne jedno ci ides cez nicehash , EWBF alebo DSTM stale riesis rovnaky algoritmus a to equihash (teda pokial sa bavime o zcash-i a jemu bodobnych coinoch)

Ok díky za info, asi jich teda 6 vezmu a uvidíme co to udělá. Maximálně je pak pustím dál.

1 Like

prostě si to spočítej, jaká bude návratnost a pak se rozhodni. Sám jsem na 3GB verzích začínal a stále jich mám v provozu 10ks a dokud zcash bude nad úrovní 100 dolarů resp. netdiff bude do 10M, tak je nevypnu :slight_smile:

PS: každopádně s tím výpočtem návratnosti opatrně, protože jak bylo řečeno v jednom velice dobrém filmu o finančnících - tak jak bude vypadat trh zítra nikdo neví a odbornící na finance a krypto už vůbec ne :slight_smile:

1 Like

a ked sa tak stane mozes stale nahodit tie 1060-tky na iny coin s nizsou obtiaznostou napr Bgold alebo Zen kde stale spravia svoje :smiley:

1 Like