CZ&SK těžaři sobě :)

už jsi to střelil :slight_smile: ?

vcera 2 za 620, ale nejak se to seklo v transakci, tak to nemam potcrzeny na BTC uctu, ale je to na ceste

jestli to vyleze na 700 prodam to vsechno :smiley: jestli si akorat dodelal ty rigy tak prave ve spravnouc chvili :slight_smile: tu kurzy jsou ted fakt brutalni

jj, je to masakr :slight_smile: 700 se asi dockas co nevidet :slight_smile:

no niekto bude mat paradne vianoce teda…

no ty bitcoinovy transakce to je teda darecek! drahy jako prase a ted jem cekam na confirm 2 dny

ja som vyberal volaco malo cez krakena, za 2dni som to mal na ucte…

jj nikdo při návrhu nepočítal, že to bude mít takovou hodnotu … myslím, že postupně právě na tento problém s rychlostí potvrzování a cenou transakcí BTC dojede :slight_smile:

Ahoj, ty karty máš takhle namixovaný, protože jsi je kupoval postupně? Nebo to má jiné důvody? Ptám se proto, že nějak tápu, jakými kartami teď začít, když mám na těžební rig rozpočet cca do 100tis? 1080ti se mi zdají drahé ty bych pořídil max 4… tak nevím, zda 1070 nebo 1070ti … ? Vím že nedávno byla velká obliba 1060, zkušenost mám jen s kartami v pc, kliknu a těžím … Pochvalujete si linux a ten musí být i v pc co mám klasicky doma nebo je i ten rig vlastně samostatný systém? vážně bych uvítal malou radu, po novém roce bych to rád uvedl v reál … děkuji za čas a radu. Nebo odkaz kde si to přečtu a neotravuju, ale těch info je nějak moc, čím víc hloubám, tím víc nevím :slight_smile: - ještě jednou dík :slight_smile:

tak ono to je na delší povídání, ale karty mam mixnutý, protože jsem je opravdu nejdříve kupoval postupně. Záleží co chceš těžit, na něco nepotřebuješ tolik paměti a stačí i 3GB karty (ZCASH), na něco se do budoucna hodí paměti více viz ETH a jeho DAG soubor. Na cryptonight (Monero) se nejvíc v dnešní době používají AMD RX Vegy, ale jsou momentálně dost nedostupný a je problém pro začátečníka je stabilně rozjet na plný výkon.

V tvém případě bych asi volil variantu rigu s 1070, možná bych zkusil 1070ti.

Linux je opravdu lepší, je stabilnější a hlavně se ti pořád dokola neupdatuje a nerestartuje každý týden :slight_smile:

a je zadarmo.

víc toho zatím nenapíšu, nemám moc času, tak se kdyžtak zeptej na konkrétní věci, které by tě ještě zajímaly.

Ano, děkuju, takhle nějak to také chápu, ptám se na víc věcí, protože mám omezený počet příspěvku, 3 tuším :slight_smile: na den? Nevím, jsem lama. Pro začátek zcash, ty aktualizace jsou na ránu, takže zkusím linux určitě. Mám volný sklep rovnou pod obývákem, je čistý, víceméně suchý, ale hlavně chladný :slight_smile: - takže řeším jen kabel na net, což bude v poho. Ty karty mě už straší ze spaní. Chtěl bych postupně proniknout i k optimálnímu taktování :slight_smile: - ale fakt časem abych něco neposral :slight_smile: - k tomu nevím, jestli se hodí všechny dejme tomu 1070ti čka … například evga 1070ti ftw2 má cosi jako více možností nastavit přetaktování dané továrně, nebo co, neumím dobře anglicky. Nebo je to fuk, protože se to řeší nějakýma ovladačema? Nebo je důležité pořádné chlazení a kdo nemá tekutej dusík jako by nebyl? :slight_smile: Vím, přeháním, ale nevím na co se při výběru té karty soustředit. Msi gtx 1070ti, nebo evga 1070ti ftw2, nebo snad hybrid? V tomhle mi chybí jak zkušenost tak ani nikoho neznám osobně. Možná, že to taktování, jestli tomu dobře říkám, není ani stěžejní, kámoš jede v základním továrním nastavení … resp. to co mu nastavil systém v pc … a gtx 1080ti mu v poho jede 720 sol/s (je to málo, nebo dobrý i bez přetaktování?) … ok - takže pokud nepíšu zmateně, dík a už musím na nákupy nebo budu rozvedenej :slight_smile:

kartu vyberaj podla toho co chces tazit ked zcash tak Nvidia dalej podla toho aky mas roypocet ked chces par kariet na zaciatok skusit co a ako 1060 3 GB verzie su velmi dobre ked to chces rozbehnut vo vecsiom tak 1070TI alebo 1080TI lebo usetris na ostatnych komponentoch oproti 1060 3GB …co sa tyka overclocku tak ked to chces fakt vyuzit na maximum tak to musis zistit sam lebo kazda karta je trochu ina a je to cisto o nahode ake dostanes neda sa to niako pozriet ani zistit …dusik netreba uz voda sa povazuje za extreem vcsina len riesi dobre vetranie (odvod tepla )

Věř tomu, že jsem nad tím dlouho přemýšlel a opravdu nejuniverzálnější volbou v dnešní době je 1070 (ti) a ještě upozorňuji, že ne všechny co nejvíce továrně přetaktováné karty jsou na mining a jejich vyladění nejlepší.

Nehledě na to, že třeba co se týče pamětí, tak je to celkem loterie co jim v osazovací lince příjde pod ruku :slight_smile:

1 Like

… dekuju za info, potvrzuje se tim i moje uvaha … urcite 1070ti … take me to z toho vyslo. Mas nejakou, kterou by jsi uprednostnil? Tech verzi je dost, at uz msi, nebo evga … a to bud hybridni, nebo ftw2 … lisi se to cenove max okolo 1 tis. … taky bych urcite videl vyznam ve spotrebe. Msi ma svuj afrerburner, evga tusim take poskytuje nejaky pohodlny software. U nich me zaujala ta verze https://www.evga.com/products/product.aspx?pn=08G-P4-6775-KR nebo https://www.evga.com/products/product.aspx?pn=08G-P4-5678-KR
… nebo se ti osvedcila jina firma? Mozna to moc resim, ale nerad bych to podcenil. Moc ocenuji tyhle debaty, ale znam se, nechci byt moc hrr a pak si nadavat … :slight_smile: - kazdopadne diky vsem …

Nemám žádnou, kterou bych upřednostnil. Sám jsem šel do MSI GTX1070 GAMING X protože má kvalitní chladič a předem jsem si ji otestoval, ale nemusí taky vyhovovat všem požadavkům. Vzhledem k tomu, že je již v biosu přetaktovaná a má zvednutné TDP, nelze ji jednoduše poslat pod cca 115-120W (mimochodem má 8+6 pin) což né všechny 1070 mají a nemusí to být zrovna výhoda. Taky jsem hledal takovou kartu, kterou bude mít distributor v požadovaném množství skladem.
Nejlepší je si jednu vzít, otestovat a pak dokoupit další (pokud je zatím nevyprodají)
Ta EVGA mně přijde pro mining docela drahá - RGB Ledky asi potřebovat nebudeš.
Afterburner je univerzální soft a můžeš jej použít i na karty od jiného výrobce.

urco 1070, ted teda spis TI verze, cenove to je snad stejny. 1080TI bych narval nekam kde neplatim elektrinu. jeden rig mam 1080 a zere to jak krava.

s tim vyzkousenim souhlasim, taky jsem o tak delal kdyz to slo.

… tak nám po vánocích pěkně padají ceny karet :slight_smile: - respektive alespoň ty gtx 1070ti čka co zajímají mě :slight_smile:
https://www.alza.cz/zotac-geforce-gtx-1070-ti-amp-edition-d5166909.htm
Zotac GeForce GTX 1070 Ti AMP Edition, 8GB GDDR5 | CZC.cz - ještě lepší a nebo
https://www.bscom.cz/graficka-karta-evga-geforce-gtx-1070-ti-ftw2-gaming-icx-08g-p4-6775-kr_d695391/

Kterou GTX 1070 Ti doporucite ? Chci postavit dalsi rig, tak se 6 kartama.

Mimochodem neni zde nekdo z Brna ?

moja volba je urcite msi gtx1070ti gaming x twin frozr VI a ASUS ROG-STRIX-GTX1070TI-A8G-GAMING 8GB… dokoncujem jeden s MSIckami a dalsi pojde asus rog

Zdar, muze nekdo poskytnout info kolik dava Sol/s 1070ti pri 150W pri zakladnim nastaveni?

dik